News:
KUNSTWERK

Kunstwerk siert bedrijfsaanzicht
Van Manen

Het stond al heel lang op het wensenlijstje. Een kunstwerk, in concept gemaakt door de “Elster” kunstenaar Marco Overdiep, zou gebouwd moeten worden in de voortuin van het bedrijfspand. Een lange zoektocht naar de benodigde onderdelen en alle voorbereidingen hebben er September 2012 toe geleid dat een imposant kunstwerk de aanwezigheid van Van Manen Draaikransen op het industrieterrein “de Aam” in Elst bestempeld.

Bij de ingang van het bedrijf Van Manen op het industrieterrein De Aam is een 8 meter hoog kunstwerk geïnstalleerd. Het ontwerp is van de Elster beeldend kunstenaar Marco Overdiep. In het kunstwerk dat de titel ‘Essentie’ heeft, zijn drie draaikransen toegepast. Het totale gewicht bedraagt 4 ton. In draaikransen zitten kogels en rollers. Ze zijn essentieel voor de draaiing.

Overdiep heeft de elementen waar het werkelijk om draait, in beeld gebracht. Kogels en rollers (cilinders) zijn essentieel voor draaikansen. Zonder deze elementen kan geen draaikrans functioneren. In dit beeld zijn kogel en roller kunstzinnig tot uitdrukking gebracht. De verticale cirkel wordt bij draaiing een kogel. In de ruimte tussen de twee horizontale cirkels tekent zich de roller af. De cirkels bestaan uit draaikransen die door Van Manen over de hele wereld worden verkocht. Het bedrijf past de essentie van het ondernemen succesvol toe.

Back